Ik ben Daniëlle Leusink, 26 jaar en woon samen met mijn vriend in Zwolle. Jaren geleden werd er bij mij het Prikkelbare darm syndroom vast gesteld. Een vervelende aandoening die veel nare (buik)klachten veroorzaakt. Op een gegeven moment werden mijn klachten zo heftig dat ik besloot verder te kijken dan alleen medicijnen. Een paar jaar geleden heb ik het FODMaP dieet gevolgd. Ik heb mijn voeding dusdanig aangepast waardoor ik nu veel minder klachten heb en veel fitter ben dan voorheen. Ik volg het dieet nu nog in grote lijnen maar niet meer zo streng als voorheen.

Door de kennis en mijn eigen ervaring die ik met dit dieet heb opgedaan wil ik graag andere mensen helpen. Omdat ik zelf een tarwe- en lactose-intolerantie heb weet ik hoe lastig het kan zijn om zorgeloos te kunnen genieten van eten met een voedselallergie of intolerantie. Op mijn website staan daarom recepten die low Fodmap-, glutenvrij-, en lactose vrij zijn. Mocht u geen allergie of intolerantie hebben dan kunt u natuurlijk de recepten naar wens aanpassen.

Ook ben ik werkzaam als Gewichtsconsulent in mijn eigen bedrijf: Praktijk Buikfijn. Als gewichtsconsulent help ik mensen met gewichtsproblemen (zoals over-of ondergewicht) of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon. Naast informatie en tips over gezonde voeding en voldoende beweging, leer ik de cliënt hoe hij/zij gemakkelijk blijvende leefstijlveranderingen kan maken zodat het gewicht nooit meer een probleem zal zijn. Persoonlijke begeleiding staat bij mij voorop. Wat ik u graag zou willen leren is anders naar voeding te kijken. Wat is gezond en wat past bij u? Ik geloof niet in strenge diëten of afslankpreparaten, maar waar ik wel in geloof is dat u kan helpen naar een gezond eetpatroon met een blijvend resultaat.

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan een kijkje op mijn site www.praktijkbuikfijn.com

Nadat ik met Buikfijn was gestart begon ik het steeds leuker te vinden om andere mensen te inspireren maar ook vooral om te helpen als ervaringsdeskundige. Ik besloot om hier meer mee te gaan doen. Een poos later begon ik mijn opleiding als Gewichtsconsulent. Een opleiding die erop gericht is om cliënten met gewichtsproblemen (zoals over-of ondergewicht) of met voedingsvragen te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. In 2017 behaalde in mijn diploma als Gewichtsconsulent en begon ik mijn eigen praktijk. 

Sinds een paar maanden ben ik met mijn vervolg opleiding bezig namelijk: Voedingsdeskundige. Als voedingsdeskundige kan ik u straks ook helpen bij verschillende aandoeningen waaronder maag-darm problemen.

FODMaP
Recepten
Voor
Iedereen