Ik ben Daniëlle Leusink, 28 jaar oud en woon in Zwolle. Jaren geleden werd bij mij ‘het Prikkelbare darm syndroom’ vastgesteld. Dit is een aandoening die veel klachten veroorzaakt waaronder: buikpijn, buikkrampen, opgeblazen gevoel, problemen met de ontlasting (obstipatie of juist diarree) en winderigheid door gasvorming.

Na jaren veel verschillende medicijnen te hebben gebruikt ben ik gaan zoeken naar andere oplossingen om mijn klachten te verminderen. Ik kwam uit op het FODMAP dieet. Dit dieet heb ik volledig gevolgd en daardoor ben ik erachter gekomen welke voedingsmiddelen bij mij klachten veroorzaken en welke mijn klachten juist erger maken. Het FODMAP dieet heeft mij goed geholpen. Ik voelde mij fitter en had meer energie.

Een poos later kreeg ik toch steeds meer klachten, ondanks dat ik zoveel mogelijk Low FODMAP probeerde te eten. Ik viel steeds meer af en had opeens ondergewicht. Ik merkte vooral dat leefstijl, onregelmatig eten/drinken en stress/drukte hier invloed op hadden. Voeding heeft altijd al mijn interesse gewekt, dus besloot ik de opleiding MBO Gewichtsconsulent te gaan volgen om zo meer kennis op te doen over voeding.

Nadat ik mijn diploma heb behaald ben ik meteen mijn eigen praktijk gestart. Als Gewichtsconsulent begeleid ik in mijn praktijk cliënten met gewichtsproblemen (zoals over- of ondergewicht) of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon. Naast informatie en tips over gezonde voeding en voldoende beweging, leer ik de cliënt hoe hij/zij gemakkelijk blijvende leefstijlveranderingen kan maken zodat het gewicht nooit meer een probleem zal zijn.

Vorig jaar heb ik ook mijn diploma HBO Voedingsdeskundige behaald. Als Voedingsdeskundige begeleid ik cliënten met darmklachten waaronder ‘het Prikkelbare darm syndroom’.  Ook als u een voedselallergie en/of intolerantie hebt kunt u bij mij terecht. Ik ben ervaringsdeskundige op dit gebied.

Persoonlijke begeleiding staat bij mij voorop. Wat ik u graag zou willen leren is anders naar voeding te kijken. Wat is gezond en wat past bij u? Ik geloof niet in strenge diëten of afslankpreparaten, maar waar ik wel in geloof is dat ik u kan helpen naar een gezond eetpatroon met zo min mogelijk buikklachten  en een blijvend resultaat.

Low
Fodmap
Voor
Iedereen