Skip to content

Wie ben ik

Over Mij

Ik ben Daniëlle Leusink, 29 jaar oud en woon in Elburg. Jaren geleden werd bij mij ‘het Prikkelbare darm syndroom’ vastgesteld. Dit is een aandoening die veel klachten veroorzaakt waaronder: buikpijn, buikkrampen, opgeblazen gevoel, problemen met de ontlasting (obstipatie of juist diarree) en winderigheid door gasvorming. Na jaren veel verschillende medicijnen te hebben gebruikt ben ik gaan zoeken naar andere oplossingen om mijn klachten te verminderen. Ik kwam uit op het FODMAP dieet. Dit dieet heb ik volledig gevolgd en daardoor ben ik erachter gekomen welke voedingsmiddelen bij mij klachten veroorzaken en welke mijn klachten juist erger maken. Het FODMAP dieet heeft mij goed geholpen. Ik voelde mij fitter en had meer energie. Een poos later kreeg ik toch steeds meer klachten, ondanks dat ik zoveel mogelijk Low FODMAP probeerde te eten. Ik viel steeds meer af en had opeens ondergewicht. Ik merkte vooral dat leefstijl, onregelmatig eten/drinken en stress/drukte hier invloed op hadden. Voeding heeft altijd al mijn interesse gewekt, dus besloot ik de opleiding MBO Gewichtsconsulent te gaan volgen om zo meer kennis op te doen over voeding.
Danielle
Nadat ik mijn diploma had behaald ben ik meteen mijn eigen praktijk “Buikfijn” gestart in 2017. De afgelopen 5 jaar heb ik als Gewichtsconsulent cliënten in mijn praktijk mogen begeleiden met gewichtsproblemen (zoals over- of ondergewicht) of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon. Naast informatie en tips over gezonde voeding en voldoende beweging, heb ik cliënten mogen leren hoe hij/zij gemakkelijk blijvende leefstijlveranderingen konden maken zodat het gewicht nooit meer een probleem voor ze zal zijn.  Een jaar nadat ik mijn praktijk was gestart behaalde ik ook mijn diploma HBO Voedingsdeskundige. Als Voedingsdeskundige heb ik veel cliënten mogen begeleiden met darmklachten waaronder ‘het Prikkelbare darm syndroom’.  Een aandoening die ik zelf ook heb. Daarnaast heb ik ook cliënten die een voedselallergie of intolerantie hadden mogen begeleiden.  Vanwege de komst van ons eerste kindje heb ik helaas eind 2022 moeten besluiten om mijn praktijk te sluiten voor de begeleiding van cliënten. Ik blijf natuurlijk wel gewoon lekkere recepten voor een Buikfijne buik delen! 

Emotie-eten

Naast mijn andere opleidingen heb ik later nog de opleiding: Emotie-eten afgerond. Ik merkte dat ik meer verdieping zocht tijdens de begeleiding en dat emotie-eten iets was dat vaak terug kwam tijdens de gesprekken. Nadat ik mijn opleiding had behaald heb ik een speciaal programma ontwikkeld om cliënten nog beter te kunnen helpen zodat zij emotie-eten konden herkennen en leren te verslaan.  Emotie-eten; wat is het precies en hoe gebeurt het? Emotie-eten is het dempen van ‘lastige’ gevoelens zoals verdriet, boosheid of onrust, door middel van eten. Het gaat vooral met calorierijk eten, zoals koek, chocolade of chips. Mensen ervaren verdriet, eenzaamheid, boosheid of onrust als lastige emoties en dempen deze gevoelens met eten. Net als kinderen vroeger geleerd hebben dat als ze vallen, zich pijn doen en huilen, ze een snoepje krijgen. Dus als je jezelf als volwassen persoon heel vaak beloont omdat je een zware werkdag hebt gehad of omdat je de hele dag met je kinderen hebt moeten doorstaan, dan went je lichaam daar aan. Aan de ene kant demp je je vermoeidheid of onrust zodat die wat minder wordt, maar daardoor leer je jezelf ook aan dat bijvoorbeeld koek ‘helpt’ als je je ellendig voelt.
koekjes