Samenwerking- Begin april mocht ik in samenwerking met de Glutenvrije Bakker Leo een low FODMAP en glutenvrij ‘verrassingspakket’ weggeven. We hebben een 3 jarig meisje heel blij gemaakt met dit ‘verrassingspakket’ en ze heeft er lekker van gesmuld.

Wat erg fijn is aan de (meeste) producten van Bakker Leo, is dat ze naast glutenvrij óók low FODMAP zijn. Dat is wel zo fijn voor de mensen die het FODMAP dieet volgen. Via deze link kun je lezen welke producten low FODMAP zijn. Onderstaande foto geeft nog wat meer uitleg/duidelijkheid.

Nu zijn jullie natuurlijk erg benieuwd hoe deze producten smaken.. hieronder volgt een review van de producten die ik heb mogen proberen.

 • Bruin brood glutenvrij:
  Het lekkerste brood vind ik dit bruinbrood. Het doet mij echt denken aan het brood wat ik vroeger altijd at, namelijk een bruin broodje.
 • Wit brood glutenvrij:
  Het wit brood vind ik het minst lekkere brood. Sowieso ben ik al niet zo gek op witbrood, dus het kan zijn dat jij dit brood wel erg lekker vindt. Smaken verschillen:).
 • Meerzaden brood glutenvrij:
  Dit brood vind ik zelf wat minder, dat komt vooral door de gierst die op de randen van het brood zitten, ik vind dat zelf wat minder.
 • Donker meergranen brood glutenvrij:
  Dit brood vind ik ook wat minder, dat komt vooral door de quinoa die op de randen van het brood zitten, ik vind dat zelf wat minder.
 • Zonnebloempitten brood glutenvrij:
  Erg lekker brood, fijn dat er veel zonnebloempitten aan toegevoegd zijn. Deze broodjes zijn wel ietsje kleiner van formaat dan het wit en bruin brood. 
 • Vruchtenbrood glutenvrij:
  Naast het bruin brood ook mijn favoriet! Ik heb dit brood zo gemist. Ik ben gek op vruchten/krentenbrood en met dit brood kan ik er wel lekker van genieten. Heerlijk met een laagje boter en een plak kaas!
 • Witte bollen glutenvrij:
  Lekkere broodjes, maar hetzelfde als bij het wit brood.
 • Bruine bollen glutenvrij:
  De bruine broodjes vind ik het lekkerste. Ik bak de broodjes zo’n 8 minuten op 200 graden. Dan worden ze lekker knapperig.

Al met al zou ik zeggen: bestellen dus! Dit is (tot nu toe) het lekkerste glutenvrije én low FODMAP brood wat ik gegeten heb!