Vandaag deel ik het recept van deze lekkere jacht saus met jullie. Jacht saus is een saus die ik vroeger vaak at maar dan gemaakt met pakjes en zakjes. Het is een van mijn favoriete sauzen. Het was erg jammer dat ik deze saus niet meer kon eten toen ik met het FODMaP dieet begon. Maar.. het is super makkelijk om zelf te maken! Deze jachtsaus smaakt heerlijk bij een stukje rollade of een schnitzel en dat is heel fijn met de kerst die voor de deur staat. Hieronder kun je zien hoe ik deze saus maak. 

Ingrediënten
150 ml rode wijn
125 gram magere spekreepjes
120 ml runderbouillon
2 bosui (alleen het groene deel)
2 takjes tijm
2 el lactose vrij boter
1 el glutenvrij bloem
1 el tomatenpuree
1 el bruine basterdsuiker
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Snijd de bosui in dunne ringen. Bak de spekjes in een droge koekenpan. Voeg de bosui, verse tijm en 1 eetlepel boter toe en bak op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak een minuut op laag vuur mee, zodat de bloem kan garen.
2. Voeg al roerend de rode wijn en bouillon toe, totdat je een gladde saus hebt. Breng de saus op smaak met de suiker en zwarte peper.

  • Kan je tegen champignons? Champignons uit blik of pot zijn tot 110 gram laag in fodmaps vermijd grotere hoeveelheden. Spoel de champignons goed af voor gebruik!
  • Eet je veganistisch? Vervang dan de lactose vrij boter door plantaardige boter bijvoorbeeld: Wajang boter. De spekjes kun je weglaten (en eventueel een scheutje ketjap toevoegen) en de runderbouillon kun je vervangen door Maggi neutrale bouillon.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.