Ingrediënten voor 4 personen
250 ml lactose vrij melk
250 ml lactose vrij slagroom
1 kaneelstokje
2 tl kaneelpoeder
4 eidooiers
50 gram (witte) basterdsuiker

Bereidingswijze ijs
1. Verwarm de melk met de kaneelstok u bain-marie tot ongeveer 70 graden.
2. Mix in een kom de eidooiers samen met de suiker tot een dikke massa. Laat de suiker volledig oplossen.  Verwijder het kaneelstokje en schenk al roerend het eimengsel bij de melk. Zet het vuur hoger en verwarm het geheel ook au bain-marie tot de eidooiers gaan binden.
3. Blijf goed roeren. Zodra de eidooiers gebonden zijn mag het, van het vuur. Zet in dekoelkast om goed af te laten koelen.
4. Klop de slagroom met de kaneelpoeder lobbig en meng door het ei- melk mengsel.
5. Giet het beslag in de ijsmachine. (Lees goed de gebruiksaanwijzing!) Laat voor 25-30 minuten draaien. Serveer met de kaneelstengel.

Heb je geen ijsmachine?
Geen probleem! Doe het beslag in een bak in de vriezer. Roer het mengsel om de 30 minuten goed door om ijskristallen te voorkomen. Doe dit ongeveer 5-6 keer. Laat het daarna 1 nacht in de vriezer staan.

Ingrediënten kaneelstengel
2 vellen glutenvrij bladerdeeg
Kaneelsuiker
1 ei

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd het bladerdeeg in dunne repen. Maak er dunne strengen van. Leg de streng bladerdeeg op een werkblad en draai de andere streng erom heen.
3. Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg ermee. Strooi er als laatste kaneelsuiker over. Bak de stengels 10-12 minuten.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn en #gevoelige_buik_recepten gebruiken of ons taggen @buikfijn en @gevoelige_buik_recepten.