Ingrediënten voor 4 personen
6 grote tomaten
2 kip drumsticks of kippenpoten
2 bosui (alleen het groene deel)
2 el olijfolie
1,5 liter kippenbouillon (Knor minder zout)
2 el maizena (vermengd met 2 el water)
1 el suiker
1 el azijn
2 tl gember poeder
Blikje tomaten puree
Rijstnoedels 1 blok

Bereidingswijze:
1. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de kip drumsticks (of kippenpoten) aan beide zijden 4 tot 5 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 45 minuten trekken op laag vuur. Haal daarna de kip uit de pan en laat goed afkoelen.
2. Ontvel de tomaten: Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd met een mes een kruisje aan de bolle kant van de tomaat. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze meteen schrikken in koud water. Dit doe je om het kookproces te stoppen. Bij het ingesneden kruisje komt het velletje van de tomaat nu los. Met een keukenmesje haal je het velletjes van de tomaat. Doe dit bij alle tomaten. Snijd de tomaten daarna in blokjes.
3. Snijd het groen van de bosui in ringen (bewaar wat voor later voor de garnering) Verhit de overige olijfolie in een pan en voeg de bosui, gemberpoeder en tomatenpuree toe, laat 1 minuut bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe en bak nog 2 tot 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat de soep op zacht vuur 5 minuten doorkoken.
4. Pureer de soep met een staafmixer. Maak en papje van de maizena en voeg toe aan de soep.
5. Haal het vlees van de kip drumsticks (of kippenpoten) en voeg toe aan de soep.
6. Breek de rijstnoedels in kleine stukjes en voeg samen met de bosui toe aan de soep. Breng de soep op smaak met suiker, azijn en wat peper (naar eigen smaak).

Eet smakelijk!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.