Ingrediënten
300 gram rijstmeel
240 ml lactose vrije karnemelk
120 gram kristalsuiker
120 gram ongezouten lactose vrij boter
2 eieren op kamertemperatuur
1 tl vanille extract
1 tl baking soda
Schil van 1 sinaasappel
Oranje kleurstol ik gebruikte de glutenvrije gel kleurstof van Baktotaal.
Voor de topping
250 gram lactose vrij roomkaas
40 gram poedersuiker
Nog een klein beetje kleurstof

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met lactose vrij boter en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Klop de lactose vrij boter samen met de suiker luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix door totdat je een glad beslag hebt.
3. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng het vanille extract en het sinaasappelrasp door de lactose vrij karnemelk en voeg wat drupjes van de oranje kleurstof toe. Het verschilt per kleurstof hoeveel je nodig hebt.
4. Voeg al mixend om en om het karnemelk mengsel en het rijstmeel mengsel toe aan de eieren. Mix goed door totdat je een glad mengsel hebt. Voeg als laatste de baking soda toe en roer goed door het beslag. Verdeel het beslag in de bakvorm en zet in de oven voor 30 minuten. Laat de taart helemaal afkoelen.
5. Klop de lactose vrij roomkaas los en voeg beetje voor beetje de poedersuiker en nog iets oranje kleurstof toe. Meng goed door elkaar. Verdeel het roomkaas mengsel over de bovenkant van de taart. Strooi er eventueel nog wat geraspte sinaasappelschil overheen.

  • Lekker met nog wat vers fruit

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.