Ingrediënten voor 2 personen
300 gram glutenvrij pasta
100 gram (diepvries)doperwten
80 gram geitenkaas (tot 40 gram p.p. low FODMAP)
2 takjes verse munt
1 limoen
1 courgette
1 bosui (alleen het groene deel)
1 tl olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma

Bereidingswijze
1. Kook de glutenvrije pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd het groen van de bosui in dunne ringen en de courgette in blokjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de komijn en kurkuma 1 minuut. Voeg dan de bosui, courgette en doperwten toe en laat 5 tot 6 minuten bakken.
3. Giet de pasta af en voeg toe aan de koekenpan. Meng goed door elkaar en schep op een bord. Laat de pastasalade afkoelen tot kamer temperatuur. Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de pastasalade. Snijd de verse munt fijn en strooi over de salade. Verkruimel de geitenkaas en als laatste toe. Breng het geheel op smaak met zwarte peper.

  • LET OP: doperwten zijn maar tot 15 gram p.p. low FODMAP. Als je in de eliminatie fase zit van het FODMAP dieet let dan goed op! Je kunt de doperwten in dit gerecht eventueel vervangen door aubergine (tot 75 gram p.p.) of door groene/sperziebonen (tot 75 gram p.p).
  • In dit recept heb ik de linzen pasta van de AH gebruikt. Linzen pasta is NIET low FODMAP. De kikkererwten pasta van de AH is WEL low FODMAP tot 100 gram p.p.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.