Ingrediënten voor 4 personen
250 gram soepvlees
1,5 kg tomaten
1,5 liter bouillon (maggi neutraal)
1 stengel bleekselderij (tot 12 cm p.p.)
1 rode paprika
1 courgette
1 wortel
2 laurierblaadjes
2 el gedroogde oregano
1 el basilicum pesto
1 tl sambal Oelek
1 el olijfolie

Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en voeg het soepvlees en de laurierblaadjes toe. Laat op zacht vuur minimaal 2 uur koken. Verwijder de laurierblaadjes en bewaar het soepvlees in de koelkast. 
2. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd met een mes een kruisje aan de bolle kant van de tomaat. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze meteen schrikken in koud water. Dit doe je om het kookproces te stoppen. Bij het ingesneden kruisje komt het velletje van de tomaat nu los. Met een keukenmesje haal je het velletjes van de tomaat. Doe dit bij alle tomaten. Snijd de tomaten daarna in blokjes.
3. Verwarm een eetlepel olijfolie samen met de sambal en gedroogde oregano in een soeppan en bak hierin de tomaten 5 tot 8 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten op zacht vuur doorkoken.
4. Snijd ondertussen de courgette, wortel en paprika in kleine blokjes. Schil de bleekselderij en snijd in dunne reepjes. Zet even apart
5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Als je niet zo van stukjes in je soep houdt kun je de soep nog even door een vergiet halen.
6. Voeg de gesneden groenten, het soepvlees en de basilicum pesto toe en laat de soep nog 5 minuten op zacht vuur doorkoken.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.