Ook al eet ik zelf niet vaak een sausje bij mijn vlees of groenten, peper-roomsaus is wel een van mijn lievelingssausjes. Een heerlijke romige saus lekker bij een varkenshaasje of een stukje kipfilet. Hieronder vind je mijn recept voor low fodmap en lactose vrije peper-roomsaus.

Ingrediënten
120 ml lactose vrij slagroom (MinusL)
100 ml runderbouillon
25 gram lactose vrij boter
20 gram glutenvrij bloem
1 bosui (alleen het groene deel)
1 tl zwarte peper korrels

Bereidingswijze
1. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Verhit de boter in een steelpan en fruit de bosui een paar minuten. Voeg de bloem toe en roer goed door tot het mengsel lichtbruin is.
2. Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook. Kneus de peperkorrels in een vijzel en voeg toe aan de saus. Kook de saus op een laag vuur tot een gladde, gebonden saus. Voeg als laatste de slagroom toe en roer nogmaals goed door.

  • Eet je veganistisch? Vervang dan de lactose vrije slagroom door Alpro cuisine soya ‘Om op te kloppen’ en de lactose vrij boter door plantaardige boter bijvoorbeeld: Wajang boter. De runderbouillon kun je vervangen door Maggi neutrale bouillon.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.