Rösti, iedereen kent het wel. Eerlijk gezegd had ik nog nooit zelf rösti gemaakt. Voor Fodmap natuurlijk wel eens gegeten, maar helaas bevat rösti vrijwel altijd ui, dus dat wordt hem niet meer. Zelf maken is super makkelijk en nog veel lekkerder ook vind ik. In plaats van gewone ui deed ik er het groene deel van een bosui doorheen. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten voor 2 personen
250 gram iets kruimige aardappelen (tot 122 gram p.p.)
2 bosui (alleen het groene deel)
2 eieren
Blokje lactose vrij boter
1 el olijfolie
1 tl gerookt paprikapoeder

Bereidingswijze
1. Schil en rasp de aardappelen.
2. Snijd het groen van de bosui in dunne ringen. Meng de bosui, gerookt paprikapoeder en eieren door de aardappelen. Breng op smaak met zwarte peper.
3. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Schep het aardappelmengsel erin, duw stevig aan en laat 10 minuten bakken. Keer halverwege om. Als de rösti mooi goudbruin verkleurd is, is hij klaar.

Eet smakelijk!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.