Samenwerking- Vorig jaar november werd ik door Bonvita Vegan benaderd voor een leuke samenwerking. Ik mocht twee recepten maken met de producten van Bonvita Vegan. Ik was al bekend met een paar producten zoals de witte- en rijstmelk chocolade. De recepten die ik heb gemaakt zijn deze low fodmap en Vegan kerstkoekjes en deze heerlijke low fodmap en vegan Triffle. 

Bonvita heeft verschillende producten die low fodmap zijn, hieronder volgen er een paar:
egg replacer
vanille cake mix
chocolade cake mix
rijstmelk chocolade reep
rijstmelk chocolade rijstcrisps
rijstmelk chocolade koffie
rijstmelk pure chocolade sinaasappel
rijstmelk pure chocolade
rijstmelk pure chocolade hazelnoot (hazelnoot is tot maximaal 15 gram laag in fodmaps, in deze hele reep zit 10 gram hazelnoot)
– rijstmelk witte chocolade
rijstwafels pure chocolade
rijstwafel carob

De egg replacer was nieuw voor mij. In dit recept voor koekjes heb ik de egg replacer gebruikt. Ik was heel benieuwd hoe het zou uitpakken, maar de koekjes waren lekker bros en vielen niet uit elkaar. Op de verpakking staat precies welke verhouding je moet aanhouden ter vervanging van het ei. Erg geslaagd! Wat ook fijn is, is dat je uit de egg replacer 66 eieren kunt halen. Je kan er dus even mee vooruit.

In dit recept heb ik de vanille cake mix gebruikt samen met de egg replacer. Hij is echt super makkelijk om te maken en smaakt erg lekker. Ook de chocolade cake mix is low fodmap, dus die ga ik ook zeker nog gebruiken.