Samenwerking – Over 1,5 week is het alweer kerst. Bij de kerst hoort natuurlijk een lekker toetje. Vaak is iedereen erg druk met het kerst diner en wordt het toetje nog wel eens vergeten, of komt er een kant-en-klaar toetje op tafel. Zonde! Toetjes hoeven namelijk echt niet veel tijd te kosten. Dat laat ik je zien met dit recept. Ik gebruik in dit recept de producten van Bonvita. De chocolade repen, bakmixen en eivervanger (no egg) zijn low FODMAP en daarom geschikt om te eten tijdens het FODMAP dieet. Bonvita heeft verschillende producten die low FODMAP zijn. Je maakt er onder andere dit heerlijke toetje mee. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten voor 2 personen
1 pak gluten free vanille cake mix van Bonvita
1/2 reep witte rijstmelk chocolade van Bonvita
1/2 reep rijstmelk chocolade van Bonvita (melk)
2 porties ei vervanger Bonvita (bereid volgens de instructies op de verpakking)
185 ml water
80 gram plantaardige boter
50 gram aardbeien
1 pakje alpro soja slagroom

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de witte chocolade in stukjes en rasp de melk chocolade fijn.
3. Doe de ei vervanger samen met het water, boter en de cake mix in een kom. Mix met de mixer 4 minuten door. Voeg als laatste de witte chocolade stukjes toe aan het beslag. Spatel voorzichtig door het beslag.
4. Vet een cake vorm in met boter of bekleed met bakpapier. Giet het mengsel in het cakeblik en zet in de oven voor 30 tot 35 minuten. Laat de cake goed afkoelen.

5. Klop de alpro slagroom met een mixer stijf.
6. Snijd dunne plakjes van de cake en bedek de bodem van een dessert glas. Snijd de aardbeien in plakjes en leg over de cake bodem. Schep een laagje slagroom erop en wat chocolade rasp. Ga zo door tot je een paar laagjes hebt en eindig met de chocolade rasp.
Eet smakelijk!

  • Het recept is voor 2 personen, dus je gebruikt niet de hele cake. Je kunt er ook voor kiezen de helft van de cake mix te gebruiken. Of de overige cake als tussendoortje te eten tijdens de kerst;)

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.