Ingrediënten voor 2 personen
2 naturel schnitzels
200 ml neutrale bouillon
60 gram glutenvrij paneermeel (Peak’s of Schar)
60 gram glutenvrij bloem
4 el ketchup
1 ei
1 rode paprika
1 groene paprika
1 tl paprika poeder
1 el azijn
2 el knoflookolie
1 blikje tomatenpurree
1/2 el maizena

Bereidingswijze
1. Snijd de paprika’s in blokjes. Verwarm een koekenpan en voeg 1 eetlepel knoflookolie toe. Bak de paprika´s een paar minuten. Voeg dan de paprikapoeder en een scheutje azijn toe. Roer goed door en voeg daarna de tomatenpuree toe, laat even ontzuren.
2. Voeg 200 ml bouillon toe. Zet op middelhoog vuur en breng aan de kook. Voeg de ketchup toe en laat nog 4-5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de maizena los met het water en voeg toe aan de saus.
3. Doe het paneermeel, bloem en het ei in 3 aparte kommen. Haal de schnitzels door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Verwarm de overige knoflookolie in een steelpan en bak hierin de schnitzels gaar. Serveer met de saus.

  • Mocht je champignons verdragen dan kan je deze toevoegen aan de saus. Champignons uit pot zijn tot 110 gram laag in Fodmaps. LET OP: spoel ze goed af voor gebruik!
  • Lekker met wat krieltjes uit de oven.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.