Andijvie, ik hou er van. Meestal maak ik een andijvie stamppot, maar ik wilde eens wat anders. Ik maakte er een lekkere ovenschotel van dit keer. Lekker met gehakt en aardappelschijfjes. Weer een recept die super makkelijk is en zo op tafel staat. 

 

Ingrediënten voor 2 personen
400 gram andijvie
350 gram aardappelschijfjes
250 gram gehakt
150 gram Parmezaan
100 gram lactose vrij kookroom
2 bosui (alleen het groene deel)
2 eieren
1 tl kerriepoeder
1/2 tl nootmuskaat
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd het groen van de bosui in dunne ringen.
3. Bak het gehakt rul in een pan met dikke bodem. Voeg na 6 tot 8 minuten de bosui, andijvie en het kerriepoeder toe en laat 5 minuten meebakken. Verdeel het andijvie-gehakt mengsel in een met boter ingevette ovenschaal.
4. Roer de eieren samen met de room, nootmuskaat en wat zwarte peper los. Giet het mengsel over de andijvie. Verdeel dan de aardappelschijfjes eroverheen en strooi als laatste de Parmezaan over het geheel. Zet in de oven op 180 graden voor 35 – 40 minuten.

  • Ik strooide over de aardappelschijfjes nog wat glutenvrij paneermeel (Peaks) voor een krokant korstje.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.