Hm, deze blondies zijn zooo lekker. Het is eigenlijk de andere variant op de brownies, maar dan gemaakt met witte chocolade. Ze zijn lekker zacht en smeuïg. En nee, ze zijn niet zo gezond dat klopt. Maar in het weekend mag je jezelf best eens verwennen, zolang je maar bewuste keuzes maakt én er dan flink van geniet. Ik gebruikte in dit recept rijst chocolade en daarmee zijn deze blondies lactose vrij, en natuurlijk glutenvrij en low fodmap. 

Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks
200 gram glutenvrij bloem of spelt bloem
200 gram lactose vrije witte chocolade (Bonvita Rice milk)
180 gram witte basterdsuiker
80 gram lactose vrije boter
80 gram ongezouten pecannoten
4 eieren

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe 150 gram witte chocolade in een pan samen met de boter en verwarm dit op een laag vuur. Haal de pan van het fornuis als de chocolade gesmolten is en laat afkoelen.
3. Hak de pecannoten en de overige 50 gram witte chocolade grof en zet apart voor later.
4. Klop de eieren met de suiker  in een grote kom totdat de eieren een beetje schuimig zijn geworden.
4. Voeg dan het witte chocolade-boter mengsel toe en klop dit door elkaar totdat je een dikke massa hebt. Voeg dan de bloem, pecannoten en witte chocolade toe en spatel door het beslag. Zet in de oven voor 25 – 30 minuten. Als de blondies klaar zijn laat dan minimaal 2 uur staan zodat de chocolade goed kan opstijven.
Geniet ervan!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.