Ingrediënten
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
200 ml lactosevrij melk
100 ml water
100 ml Sweet chili saus
3 kipfilets
2 bosui (alleen het groene deel)
30 gram santen (bij AH is Go-Tan cocos crème santen te verkrijgen)
3 el Vanka Kawat Ketjap
2 el olijfolie
1 kippen bouillon blokje
1 cm verse gember
1 tl bakpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderzaad
1 tl sambal Oelek
1 tl zout

Bereidingswijze
1. Kook de kip in een steelpan samen met het kippenbouillon blokje in 30 minuten gaar. Als de kip gaar is trek deze dan uit elkaar met een vork.
2. Schil en rasp de gember fijn. Snijd de bosui in dunne ringen.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip samen met het komijnpoeder en korianderzaad 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gember, sambal en bosui toe en laat nog een minuutje mee bakken. Voeg dan de ketjap, santen en 100 ml water toe en laat op laag vuur 5-8 minuten pruttelen. Houd ondertussen goed in de gaten. Zodra de saus wat begint in te dikken zet je het vuur uit.
4. Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, bakpoeder en de melk door elkaar. Je kunt een lepel gebruiken om het goed door elkaar te mengen. Bestuif je handen met meel. Neem het deeg uit de kom en kneed 5 minuten goed door. Verdeel daarna het beslag in 10 gelijke delen en rol er een bol van. Vorm met je duim een kuipje in elke bol en vul met 1 – 2 lepels kip.
5. Knijp het deeg goed dicht zodat de kip helemaal bedekt is met het deeg. Maak er mooie balletjes van.
6. Breng een laagje water aan de kook in een pan en plaats een stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier op maat, en zorg dat ze zo groot zijn als de deegballen. Je moet opletten dat je niet de hele stoommand bedekt met bakpapier, want anders kan de stoom er niet doorheen komen. Leg (ter grootte van je stoommandje) ongeveer 3 tot 4 balletjes tegelijk in de stoommand. Laat de balletjes ongeveer 15 – 20 minuten met de deksel op de pan garen. Herhaal tot al je broodjes klaar zijn.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.