Ingrediënten voor 2 personen
2 aubergines
2 glutenvrij of tarwevrije bollen
Handje rucola
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 el bruine suiker
Zwarte peper
BBQ saus
100 ml water
2 bosui (alleen het groene deel)
8 el ketchup (Calvé)
2 el azijn
2 el bruine basterdsuiker
1 el mosterd (Kuhne, AH basic Mosterd)
1,5 tl paprikapoeder
Sap van een 1/2 citroen
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Snijd de bosui fijn. Doe de bosui met het water, azijn, mosterd en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur pruttelen.
2. Voeg dan de ketchup, het sap van de citroen en zwarte peper naar smaak toe. Laat nog even kort door koken voor een paar minuten. Laat de saus afkoelen.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aubergines op een bakplaat en prik met een vork wat gaatjes in de aubergines.
4. Doe de aubergines 20 minuten in de oven. Haal de aubergines uit de oven en doe in een kom. Leg er een deksel of bord bovenop en laat 10 minuten stomen.
5. Snijd de aubergine een stukje in en verwijder de schil. Als er nog stukjes vel achterblijven kun je deze met een mesje verwijderen. Trek de aubergine met je handen uit elkaar tot je grote slierten krijgt. Leg de slierten aubergine op een bakplaat en meng de kruiden en de suiker erdoor. Bak de aubergine 40 minuten op 180 graden.
6. Haal de aubergines uit de oven en meng de BBQ saus erdoorheen. Doe nog een maal terug in de oven op 120 graden voor 15 minuten.
7. Snijd de broodjes doormidden en beleg met wat rucola en de pulled aubergine.
Eet smakelijk!

  • LET OP: Aubergine is tot 41 gram laag in Fodmaps in de eliminatie periode. Vermijd een grotere hoeveelheid dan 182 gram.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.