Vandaag, 7 juli is het ‘Wereld Chocolade Dag’ ter herinnering aan het feit dat op 7 juli 1550 chocolade voor het eerst werd geïntroduceerd in Europa. Nou heb ik persoonlijk niks met dit soort dagen, maar soms is het wel eens leuk om te kijken welke ‘speciale’ dagen er allemaal zijn. Vind je ook niet?
Als je dan toch mee wilt doen met deze chocolade dag, dan zou ik zeggen: maak dan deze heerlijke brownies. Hieronder volgt het recept. 

Ingrediënten voor (afhankelijk van de grootte.. 😉 ) ongeveer 10 brownies 
4 eieren
200 gram lichtbruine basterdsuiker
140 gram glutenvrij meel of spelt meel
140 gram lactose vrij boter
75 gram cacao
75 gram pure chocola
1 tl vanille suiker
Handje walnoten
Optioneel: kokosrasp (tot 18 gram p.p)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen.
3. Mix de eieren los en voeg beetje voor beetje de basterdsuiker toe tot je een dik mengsel krijgt. Roer dan de afgekoelde boter en de vanille suiker erdoor.
4. Hak de chocola in grove stukken en halveer eventueel de paaseitjes.
5. Zeef het meel en de cacao boven een kom en schep dit daarna voorzichtig door je eimengsel. (Belangrijk om niet teveel te roeren)
6. Voeg dan de chocolade en de walnoten toe. Bestrooi nu eventueel met kokosrasp. Zet voor 30 minuten in de oven en daarna.. smullen maar!

  • Het is ook lekker om de pure chocolade te vervangen door pure chocolade met sinaasappel. Gebruik bijvoorbeeld: AH delicata chocolade ex. puur sinaasappel. Mocht je deze niet kunnen vinden gebruik dan het rasp van 1 sinaasappel.

 

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.