Tijdens mijn vakantie in Rhodos (Griekenland) heb ik een heerlijke crêpe gegeten. De dame die de crêpes maakte was zo vriendelijk om mij haar recept te geven zodat ik ze thuis ook kon maken. Het recept heb ik uiteraard FODMaP proof gemaakt.  

Ingrediënten voor ongeveer 10 crêpes
275 gram glutenvrij bloem of spelt bloem
500 ml lactose vrij melk (het liefst volle melk)
3 eieren
3 el zonnebloem olie
1 el suiker
1 tl vanille extract
1/2 tl zout
Klontje lactose vrij boter

Bereidingswijze
1. Meng de bloem, zout en suiker door elkaar in een grote kom. Voeg beetje voor beetje de melk toe en roer met een garde door. Voeg daarna de zonnebloemolie, het vanille extract en de eieren toe. Roer nogmaals goed door tot je een luchtig beslag hebt.
2. Verwarm de boter in een koekenpan en laat goed warm worden. Giet het beslag in de pan en verdeel over de hele bodem. Zodra het beslag los komt van de pan draai je hem om. Bak de andere kant ook bruin en gaar. Beleg de crêpe en vouw hem twee keer dubbel. Eet smakelijk.

  • Met het beleg kan je volop variëren. Denk aan banaan met chocolade pasta of een hartige crêpe met ham en kaas.

 

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.