Ingrediënten voor 2 pizza’s
250 gram glutenvrij bloem of spelt bloem
150 ml lauw warm water
3 el olijfolie
1 tl suiker
1/2 zakje instant gist
1/2 tl zout

Bereidingswijze
1. Roer de gist en de suiker door 50 ml van het lauwe water. Roer de bloem en het zout door elkaar in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet daarna de rest van het water en de olijfolie erbij.
2. Kneed het deeg goed met je handen door elkaar tot het niet meer plakt en het deeg elastisch begint te worden. Maak een bal van het deeg en doe deze terug in een kom. (Strooi hier eerst nog even wat bloem in zodat hij niet blijft plakken). Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat 60 minuten rijzen op een warme plek.
3. Verwarm de oven op 240 graden. Pak het gerezen deeg uit de kom en verdeel in 2 gelijke ballen. Strooi wat bloem over je werkoppervlak en rol een deegbal uit tot een dunne plak en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Maak de pizza af met je eigen topping en bak de pizza in 15 minuten gaar in de oven.

 • Ik belegde de pizza met:
  – Tomaten puree
  – Mozzarella (tot 60 gram p.p)
  – Paprika
  – Tomaat
  – Rucola
  – Zoute ham (Aldi)
  – Italiaanse kruiden: oregano, basilicum, tijm.

 • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.