Ingrediënten voor 2 personen
1 pak Gnocchi (a 250 gram)
1 courgette
2 bosui (alleen het groene deel)
60 gram doperwten (tot 36 gram p.p.)
60 gram spekjes
Voor de saus
Geraspte Parmezaan (handje)
3 el lactose vrij crème fraîche
2 el olijfolie
1 ei
Verse peterselie

Bereidingswijze
1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gnocchi 10 minuten. Roer af en toe goed door, de gnocchi kan anders door het zetmeel wat gaan vastplakken.
2. Snijd de courgette in blokjes en het groen van de bosui in ringen. Voeg de courgette toe aan de gnocchi en bak 5 minuten mee.
3. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Voeg na 5 minuten de bosui toe. Meng de kaas, het ei en de crème fraîche in een kom door elkaar. Voeg het mengsel toe aan de spekjes en roer alles goed door elkaar. Als de saus wat te dik is kun je een scheut(je) water toevoegen.
4. Voeg de saus samen met de doperwten toe aan de gnocchi en laat nog 5 minuten op laag vuur pruttelen. Schep op een bord en garneer met perse peterselie.

  • LET OP: lees goed het etiket als je gnocchi koopt. In sommige varianten kan tarwe(zetmeel) zitten. Ik gebruik altijd de verse gnocchi van de AH, deze bevat geen tarwe(zetmeel).

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.