Kip rollade met jachtsaus. Dat is toch wel mijn favoriet als het gaat om het hoofdgerecht tijdens de kerst. Ik ben dol op jachtsaus en in combinatie met deze heerlijke kip rollade smaakt hij super lekker. Het maken van sausjes zonder pakjes en zakjes is echt niet zo moeilijk. Vrijwel alle sausjes zijn van te voren te maken en vaak smaken ze dan nog lekkerder ook;). Ben je opzoek naar een ander sausje? Kijk dan eens bij het kopje: spreads & sauzen. Hier vind je er nog meer.

Ingrediënten kip rollade voor 4 personen
Kip rollade circa 700 gram; ik gebruikte de naturel kip rollade van de AH, daar zit een los zakje bij met kruiden en die kun je dus weg laten.
15 cherrytomaten 
Verse rozemarijn
Verse tijm
4 el olijfolie
2 tl venkelpoeder
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Meng het venkelpoeder met de olijfolie en voeg naar smaak zwarte peper toe.
2. Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel, je kunt hiervoor een kwastje gebruiken.
3. Verwarm een blokje boter en wat olijfolie in een braadpan. Schroei de rollade aan beide zijden dicht. Voeg daarna de takjes rozemarijn en tijm toe en halverwege de cherrytomaten. Braad de rollade in circa 60 minuten gaar en keer regelmatig. 

Ingrediënten jachtsaus
150 ml rode wijn
125 gram magere spekreepjes
120 ml runderbouillon (blokje)
2 bosui (alleen het groene deel)
2 takjes tijm
2 el lactose vrij boter
1 el glutenvrij bloem
1 el tomatenpuree
1 el bruine basterdsuiker
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Snijd de bosui in dunne ringen. Bak de spekjes in een droge koekenpan. Voeg de bosui, verse tijm en 1 eetlepel boter toe en bak op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak een minuut op laag vuur mee, zodat de bloem kan garen.
2. Voeg al roerend de rode wijn en bouillon toe, totdat je een gladde saus hebt. Breng de saus op smaak met de suiker en zwarte peper.
Eet smakelijk!

  • Kan je tegen champignons? Champignons uit blik of pot zijn tot 110 gram laag in fodmaps vermijd grotere hoeveelheden. Spoel de champignons goed af voor gebruik!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.