Kokosmakronen, wie houdt er niet van?
Helaas is geraspte kokos maar beperkt low fodmap, tot 18 gram per keer. Een kokos makroon bevat 12 gram geraspte kokos. Je kunt dus sowieso genieten van 1 kokos makroon per keer. Mocht je uit de eliminatie fase zijn, en je kunt tegen kokos dan kan je er natuurlijk 2 nemen. 
Normaal bevatten kokosmakronen veel suiker. In deze zelfgemaakte kokosmakronen zit ook suiker, maar wel een stuk minder dan die uit de supermarkt. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder. 

Ingrediënten voor 18 kokosmakronen
4 eieren (alleen het eiwit wordt gebruikt)
200 gram gemalen kokos
125 gram kristalsuiker
100 gram pure chocolade

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers gebruiken we niet.
3. Meng de suiker en de kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een steelpan en verhit al roerend 3 minuten op middelhoog vuur. Let op: het mengsel mag niet verkleuren.
4. Schep met twee eetlepels ongeveer 16 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er voldoende afstand tussen zit. Bak de kokosmakronen in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de kokosmakronen afkoelen.
5. Smelt de pure chocolade au bain marie. Dip de kokosmakronen tot de helft in de chocolade en laat goed uitlekken. Leg terug op de beklede bakplaat en laat de chocolade opstijven.
Eet smakelijk!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.