Zoals de meesten weten zijn er bij Buikfijn geen producten verboden, maar ze zijn er wel die je beter niet te vaak kunt eten. Jam is er daar een van. Ik eet het eigenlijk nooit moet ik eerlijk toegeven. Ik vind dat er teveel suikers in zitten in vergelijking met het fruit. Maar als je het zelf maakt heb je hier de vrije hand in natuurlijk. Maar let op altijd met mate he 😉 Deze jam is lekker op een cracker of een boterham. Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor 2 gevulde weckpotten
500 gram aardbeien
400 gram geleisuiker
Sap van 1 citroen

Bereidingswijze Aardbeienjam
1. Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder met een scherp mesje de harde kern.
2. Bestrooi de aardbeien met de suiker. Dek af en laat 1 nacht staan buiten de koelkast.
3. Pers de citroen uit. Breng de aardbeien met het citroensap aan de kook in een pan met een dikke bodem. Laat op laag vuur 25 tot 30 minuten al roerend koken.
4. Vul 2 weckpotten tot de rand met de jam. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.

  • LET OP: als je gevoelig bent voor suikers. Want ja, ook in zelfgemaakte jam gaat wat suiker. In plaats van geleisuiker kun je ook kiezen voor geleipoeder van van Gilse.
    De ingrediënten hiervan zijn: fructose, geleermiddel (pectine), voedingszuur (citroenzuur), conserveermiddel (sorbinezuur,) plantaardig vet.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.