Ingrediënten 
350 ml lactose vrije kwark
200 ml lactose vrije slagroom
200 ml (diepvries)aardbeien
1 pak (150 gram) glutenvrije oaties
50 ml lactose vrij boter
1 zakje vanille suiker
1 tl vanille extract
6 gelatine blaadjes

Bereidingswijze
1. Doe de gelatine in koud water en zet apart.
2. Smelt de lactose vrije boter in een steelpan. Verkruimel de glutenvrije koekjes en voeg toe aan de gesmolten boter. Meng door elkaar en verdeel (over een met bakpapier beklede) springvorm. Druk goed aan met een lepel en zet in de koelkast.
3. Doe de (diep)vries aardbeien in een blender en blend fijn. Verwarm het mengsel in een steelpan (laat niet koken!). Voeg de gewelde gelatine blaadjes toe en roer tot ze opgelost zijn.
4.  Doe de lactose vrije kwark samen met het vanille extract in een kom en klop los. Voeg de gepureerde aardbeien toe en meng nogmaals door.
5. Klop de lactose vrije slagroom samen met het vanille suiker stevig. Voeg beetje voor beetje de lactose vrije slagroom bij het kwarkmengsel. Roer tot alles goed vermengd is en giet het in de springvorm. (Als je het leuk vindt kun je van te voren nog wat aardbeien tegen de rand zetten, of wat stukjes aardbeien door het beslag doen). Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.