Vandaag staat het basis recept voor een low fodmap quiche bodem online. Vroeger maakte ik een quiche altijd met bladerdeeg. Het gluten- en lactose vrije bladerdeeg dat ik gebruikt breekt heel snel en ik vind het vaak te vet. Daarom bedacht ik een recept voor een quiche deeg. Het quiche deeg kan je prima een dag van te voren al maken. Aanstaande zondag deel ik een lekker recept met dit quiche deeg. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten quiche deeg
200 gram glutenvrij bloem
100 gram lactose vrij ongezouten koude boter
1 ei
1 el koud water
1 tl zout

Bereidingswijze quiche deeg:
1. Zeef de bloem en het zout boven een kom. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Meng met de deeghaken van een mixer in 1 tot 2 minuten tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en het water al mixend toe. Blijf mixen tot je een samenhangend deel krijgt. Als het deeg wat droog is kun je nog wat water toevoegen.
2. Haal het deeg uit de kom en kneed kort door tot een bal. Kneed kort: anders kan de boter gaan smelten door de warmte van je handen. Doe het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller eventueel ook met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap. Vet de quiche vorm in met boter en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Het quiche deeg heeft met vulling ongeveer 35 tot 40 minuten nodig om te garen.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.