Deze chicken tonight Hawaï was vroeger toch wel een favoriet. Helaas is deze niet low FODMAP vanwege de ui en kastanjes die er in de kant-en-klare pot zitten. Maar… het is super makkelijk om zelf te maken en nog veel lekkerder ook. Lees snel verder voor het recept. 

Ingrediënten voor 4 personen 
2 kipfilets
350 gram rijst
2 stengels bleekselderij (tot 10 gram p.p)
1 rode paprika
1 groene paprika
1 bosui (alleen het groene deel)
Blikje ananas
Blikje tomatenpuree
6 el ananas sap
2 el rijststroop
1 el witte wijn azijn
2 tl kerrie poeder
1/2 tl chilipoeder
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Snijd de kipfilet in blokjes.
2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de paprika’s in blokjes en het groen van de bosui in ringen. Verwijder de slierten van de bleekselderij door hem met een dunschiller te schillen, snijd daarna in reepjes.
4. Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg de kerriepoeder en bosui toe. Laat 2 minuten bakken. Voeg dan de kipfilet blokjes toe en bak in 5 tot 6 minuten goudbruin. Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, paprika blokjes en bleekselderij toe en laat op laag vuur 5 minuten bakken.
5. Snijd de ananas in blokjes en vang 6 eetlepels van het sap op. Voeg samen met de rijst stroop en een scheutje witte wijnazijn toe aan de pan, breng op smaak met zwarte peper. Serveer samen met de rijst.

  • LET OP: ananas uit blik bevat veel suikers. Als je gevoelig bent voor suikers kan je ook verse ananas gebruiken en in plaats van het sap wat water toevoegen. Ananas is tot 140 gram p.p. low FODMAP.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn