Vandaag staat deze chocolade cheesecake voor jullie online. Het was de bedoeling dat dit een red velvet cake zou worden, alleen heeft de kleur helaas anders uitgepakt. Ach, kan gebeuren. Jullie houden nog een red velvet cake van mij tegoed. Vandaag is het Valentijnsdag, zelf heb ik helemaal niks met deze dag. Maar, mocht je je Valentijn nog willen verassen met een low fodmap lekkernij? Dan is deze chocolade cheesecake wat voor jou. Als je vandaag alle spullen in huis haalt heb je vanavond deze cheesecake nog op tafel staan;) 

Ingrediënten chocolade cake
125 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
125 gram lactose vrij boter
150 gram kristalsuiker
80 ml lactose vrije melk of gebruik een plantaardige melk
2 el cacaopoeder
2 eieren
Mespunt zout
Cheesecake:
400 gram lactose vrij roomkaas
100 gram lactose vrije witte chocolade
60 gram lactose vrij crème fraîche
15 gram vanille suiker
2 eieren

Bereidingswijze:
1.Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
2. Mix de boter zacht. Voeg de kristalsuiker en een mespunt zout toe en mix door elkaar tot een egale massa. Voeg daarna de eieren toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het glutenvrij zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder toe. Mix een paar minuten door op de laagste stand. Voeg als laatste de lactose vrije melk toe en mix nog een laatste keer kort door. Giet het beslag in de springvorm en zet 30 tot 35 minuten in de oven.
3. Smelt de lactose vrije witte chocolade au bain marie en zet apart.
4. Meng de lactose vrije roomkaas, lactose vrije crème fraîche, vanilesuiker, gesmolten chocolade en de eieren tot een glad geheel.
5. Haal de cake uit de oven en giet het roomkaas mengsel langzaam langs de randen op de chocolade cake. Zet de oven op hete lucht 125 graden en zet de taart nog 45-50 minuten in de oven. Als de taart klaar is, zet dan de oven uit en laat op een kier staan. De taart laat je afkoelen in de oven voor ongeveer een uur. Laat daarna verder afkoelen op kamer temperatuur.

Eet smakelijk!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.