Vorige week was ik jarig en maakte ik deze heerlijke chocolade taart. Het recept staat inmiddels voor jullie online. Let op: het is een machtige taart, dus een klein stukje is genoeg;) 

Ingrediënten (voor een springvorm van 22 cm)
200 gram pure chocolade
2oo gram lactose vrij boter
150 gram kristalsuiker
100 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
50 gram cacaopoeder
6 eieren
30 gram witte chocolade

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Smelt de lactose vrije boter samen met de pure chocolade au bain marie. En zet apart.
3. Doe de eieren in een mengkom en klop met een mixer of keukenmachine schuimig. Voeg beetje voor beetje de kristalsuiker toe. Je zult zien dat de hoeveelheid verdubbelt.
4. Voeg de gesmolten lactose vrije boter en gesmolten pure chocolade toe aan de eieren en mix 1 minuut op de laagste stand. Zeef het glutenvrij zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder erboven en meng nog kort door. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm en zet in de oven voor 55 tot 60 minuten. De binnenkant hoort nog een beetje zacht te zijn. Laat de chocolade taart afkoelen tot kamertemperatuur.
5.  Smelt de witte chocolade au bain marie en sprenkel over de bovenkant van de taart. Je kunt er ook nog wat cacaopoeder over strooien.

  • Witte chocolade is tot 25 gram p.p. low FODMAP. Als je een lactose intolerantie hebt kies dan voor lactose vrije chocolade bijvoorbeeld de Vegan witte chocolade van Bonvita.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.