Het wordt van de week weer heerlijk weer. Ik vind het zelf dan wel lekker om een pasta gerecht te eten. Dit gerecht kan je naast warm, ook lauw warm eten. Pasta alla Norma is één van de bekendste Italiaanse pastagerechten. Officieel wordt het gemaakt met macaroni en verse basilicum. Ik heb mijn eigen versie van pasta alla Norma gemaakt.

Ingrediënten voor 2 personen
300 gram glutenvrij pasta
80 gram ricotta
2 stengels bosui (alleen het groene deel)
1 aubergine
1 blik tomatenblokjes
2 el olijfolie
1 tl sambal
Handje pijnboompitten
Optioneel: handje rucola
Peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de ricotta in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en peper. Zet in de oven voor 20 minuten.
2. Kook de glutenvrij pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd het groen van de bosui in ringen en de aubergine in blokjes.
4. Doe de pijnboompitten in een droge(!) koekenpan en rooster ze.
5. Verwarm in de koekenpan één eetlepel olijfolie en bak hierin de sambal en bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg daarna de tomatenblokjes en een scheut water toe en laat op laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken.
6. Verwarm de overige olijfolie in een andere pan en bak hierin de aubergine totdat deze goudbruin verkleurd is. Schep de gekookte pasta bij de tomatensaus en meng door elkaar. Schep vervolgens op een pasta bord en verdeel de aubergine, ricotta en pijnboompitten erover. Serveer met een handje rucola.

  • LET OP: Ricotta is tot 40 gram laag in fodmaps.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.