Ingrediënten
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
250 gram lactose vrij boter
200 gram witte basterdsuiker
150 gram cranberry’s
4 eieren
1 tl vanille extract
Sap en rasp van 1 sinasappel

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).
2. Smelt de lactose vrij boter in een pan en laat afkoelen.
3. Doe de eieren in een kom en klop met de garde of keukenmachine luchtig. Voeg dan al kloppend beetje voor beetje de witte basterdsuiker toe tot je een schuimig mengsel hebt. Je zult zien dat je eimengsel verdubbeld in volume.
4. Voeg de gesmolten lactose vrij boter, het vanille extract, het sap en rasp van de sinaasappel toe en roer goed door. Voeg daarna beetje voor beetje het glutenvrij zelfrijzend bakmeel toe en meng door elkaar. Voeg als laatste de cranberry’s toe en meng nog even kort door elkaar. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en zet in de oven voor 45 – 50 minuten.

  • LET OP: Alleen gedroogde cranberry’s zijn getest en low FODMAP tot 15 gram p.p. Ik heb verse cranberry’s gebruikt omdat ik hiertegen kan. In deze hele cake gaan 150 gram cranberry’s uit de cake haal je 10 plakken, 1 plak cake bevat 15 gram cranberry’s en is dus low FODMAP.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.