Het is lang geleden dat ik een recept voor een toetje heb gedeeld. Zelf ben ik niet zo van de toetjes, maar.. deze lava cake is toch wel favoriet! Niet gezond, maar een toetje op z’n tijd moet kunnen;) Extra lekker met een dot lactose vrij slagroom. 

Ingrediënten voor 2 personen
100 gram glutenvrij bloem
90 gram pure chocolade
80 gram lactose vrij boter
50 gram licht bruine basterdsuiker
2 el cacaopoeder
2 eieren + 2 eidooiers

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet twee ovenschaaltjes in met lactose vrij boter en bestuif met een beetje cacao.
3. Smelt de boter en chocolade au bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten is zet dan even apart en laat 5 tot 10 minuten afkoelen.
4. Klop de eieren, twee eidooiers en suiker luchtig in een keukenmachine of mixer. Dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten. (Of totdat je een mooi lichtgeel luchtig geheel hebt). Spatel de chocolade erdoor en zeef de bloem erboven. Spatel het geheel voorzichtig door elkaar en schenk daarna in de ovenschaaltjes. Zet in de oven voor 14 tot 16 minuten. Controleer tussendoor of de bovenkant goed droog is. Serveer met een bolletje lactose vrij ijs of slagroom.

Eet smakelijk!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.