Triffle, iedereen kent het wel. De hartige triffle is nog een beetje onbekend en daar moet verandering in komen. Ik ben zelf een enorme liefhebber van hartig in plaats van zoet. Deze triffle is gemaakt met lekkere groenten, roomkaas en kaas croutons. Een heerlijke combinatie. lekker als voorgerecht voor tijdens de kerst of als hapje tijdens een gezellig avondje/Oud & Nieuw. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten voor 2 personen
50 gram komkommer (ik gebruikte mini komkommer zodat je ze leuk tegen de rand van het glas kunt zetten)
50 gram rode paprika
4 el lactose vrije roomkaas
1 glutenvrij broodje
2 el geraspte kaas
1 el sweet chili saus
Verse bieslook
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg het broodje op de bakplaat en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet in de oven voor 8 tot 10 minuten totdat het broodje krokant is. Laat afkoelen en snijd in blokjes.
2. Snijd de komkommer en paprika in kleine stukjes.
3. Meng de lactose vrij roomkaas met de sweet chilisaus en breng op smaak met zwarte peper. Doe een laagje lactose vrij roomkaas op de bodem van het glas en leg hier de komkommer en paprika op, vervolgens weer een laagje roomkaas. Eindig met de croutons en strooi er nog wat verse bieslook overheen.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.