Ingrediënten voor 8 stuks
Voor de Lahmacun
300 gram glutenvrij bloem
125 ml lactose vrije volle yoghurt
125 ml lauw warm water
14 gram gist
1 tl zout
1/2 tl suiker
45 ml zonnebloemolie
Voor het gehaktmengsel
100 gram gehakt óf gebruik Vega gehakt
2 bosui (alleen het groene deel)
2 tomaten
2 el lactose vrij roomkaas
2 el zonnebloemolie
1 rode paprika
1 groene paprika
4 takjes verse koriander
Zwarte peper

Bereidingswijze
1. Meng de glutenvrij bloem, gist, suiker, zout, yoghurt en 30 milliliter zonnebloemolie in een kom en kneed goed door elkaar. Voeg beetje voor beetje het lauw warme water toe, kneed het deeg zo’n 10 minuten door. Je kunt hiervoor ook de keukenmachine óf de deeghaken van een mixer gebruiken. Voeg als laatste de overige (15 milliliter) zonnebloemolie toe en kneed nog even kort door. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme plek één uur rijzen.
2. Snijd de paprika’s, tomaten en bosui in grove stukken en doe in een hak molen. Voeg de zonnebloemolie, lactose vrije roomkaas en wat zout en peper toe. Mix fijn met de hak molen.
3. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de tomatensaus toe en warm nog even door.
4. Strooi wat glutenvrij bloem op je werkblad, leg het deeg erop en verdeel in 8 gelijke bollen. Rol alle deegbollen dun uit tot een ronde lap. Verwarm een koekenpan (zonder olie!) en bak de Turkse pizza’s aan één zijde 2 tot 3 minuten en draai daarna om. Besmeer de andere kant van de Turkse pizza met het gehaktmengsel doe een deksel op de pan en laat nog 1 tot 2 minuten bakken.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.