Ingrediënten voor 2 personen
200 gram gehakt (ik gebruikte Vega gehakt)
150 gram nacho’s
80 gram lactose vrij crème fraîche
80 gram geraspte kaas
2 bosui (alleen het groene deel)
2 tomaten
1 rode paprika
1/2 avocado (tot 30 gram p.p.)
Klein blikje mais (tot 10 gram p.p. of gebruik maiskolf dit is tot 38 gram p.p. low FODMAP)
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl oregano
Zwarte peper
Verse koriander of peterselie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het (Vega) gehakt rul in een pan. Voeg de kruiden (behalve verse koriander of peterselie) toe.
2. Snijd de paprika en tomaten in blokjes en het groen van de bosui in dunne ringen. Bak mee met het (Vega)gehakt. Voeg als laatste de mais toe.
3. Verdeel de helft van het (Vega)gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Dek af met de nacho’s. Verdeel de rest van het (Vega)gehaktmengsel eroverheen, daaroverheen nog een laagje nacho’s en strooi er als laatste wat geraspte kaas overheen. Zet in de oven voor 10 tot 12 minuten.
4. Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met een vork fijn. Meng de lactose vrij crème fraiche erdoorheen. Als de nacho ovenschotel klaar is verdeel dan het avocado mengsel en de verse koriander of peterselie erover.

  • Het is lekker om er eventueel nog wat rijst bij te serveren.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.