Pad Thai, iets wat ik nog nooit gegeten had. Ik heb dus geen vergelijking, maar volgens mij is hij goed gelukt. Je kunt in dit gerecht kip en/of garnalen gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gram kipfilet en/of garnalen
250 gram rijstnoedels
250 gram taugé
3 bosui (alleen het groene deel)
1 winter wortel
2 handjes pinda’s (tot 28 gram p.p.)
2 eieren
1 limoen
3 takjes verse koriander
Voor de saus
3 el ketchup
2 el suiker
2 el vissaus
1 el pindakaas
1/2 el tamarinde pasta
1/2 el sojasaus
1/2 el rijstazijn
Zwarte peper
Olijfolie

Bereidingswijze
1. Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel na het koken de noedels af met koud water en zet apart.
2. Snijd de kipfilet in stukjes.
3. Snijd het groen van de bosui in ringen, de wortel in reepjes, de limoen in parten en hak de pinda’s grof.
4. Verhit wat olijfolie in een wok en bak de kipfilet gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kip op een bord en zet apart.
5. Voor de saus: meng je de vissaus, tamarinde pasta, rijstazijn, ketchup, pindakaas, suiker, sojasaus, het sap van een halve limoen en wat zwarte peper in een kom. Zet apart.
6. Verwarm in dezelfde wok pan wat olie en bak hierin de eieren totdat je een roerei hebt. Voeg dan de gesneden bosui, wortel, taugé en de gebakken kipfilet blokjes en/of garnalen toe. Roer door elkaar en voeg als laatste de noedels en tot slot de saus toe. Schep op een bord en voeg de gehakte pinda’s en verse koriander toe.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.