Ingrediënten voor 4 personen
300 ml lactose vrij yoghurt
125 ml lactose vrij slagroom
100 gram kristalsuiker
1 sinaasappel
4 gelatine blaadjes
4 el rijststroop, of als je er tegen kunt honing

Bereidingswijze
1. Week de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water.
2. Breng in een steelpan de slagroom en 50 gram suiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Kook het nog zachtjes voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en laat in de room oplossen. Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het mengsel 5 minuten afkoelen tot het lobbig begint te worden.
3. Doe de yoghurt in een kom en roer het roommengsel erdoor. Schep het mengsel in de vormpjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast tot de puddinkjes stevig worden. Snijd 4 plakjes van de sinaasappel en pers de rest van de sinaasappel uit.
4. Maak de saus door de overige suiker, rijststroop (of honing) en 60 milliliter sinaasappelsap in een pannetje te doen. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en kook de saus in.
5. Leg de panna cotta op een bord en giet de saus eroverheen, of laat in een mooi dessert glas. Serveer met een plakje sinaasappel.
Eet smakelijk!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.