Ingrediënten voor 4 personen
Voor de bouillon
2,5 liter water + 6 maggi bouillon blokjes neutraal
5 piment balletjes
2 kipfilets
1 cm verse laos
1 cm verse gember
2 takjes platte peterselie
1 sereh stengel
1 tl nootmuskaat
Voor de garnering
250 gram glutenvrij mihoen
250 gram taugé
1/2 zak friet chips naturel
4 eieren
2 el ketjap
2 el olijfolie

Bereidingswijze
1. Schil de verse laos en gember. Stamp de piment balletjes fijn met een vijzel.
2. Doe de kipfilets in een grote soeppan. Vul de pan met 2,5 liter water, piment, bouillonblokjes, verse laos, verse gember, de sereh stengel en nootmuskaat. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur zacht. Laat minimaal 1,5 uur doorkoken. Mocht er tussendoor wat water verdampen kan je dit weer aanvullen met nieuw water, voeg dan eventueel ook weer een bouillonblokje toe.
3. Verwarm de olijfolie in een wok pan en bak daarin de mihoen. Het handigst is om steeds een klein beetje mihoen te bakken, want deze kan tijdens het bakken gaan uitzetten. Je bakt de mihoen krokant. Laat de mihoen na het bakken uitlekken en meng de chips frietjes erdoorheen.
4. Kook de eieren in 8 minuten hard.
5. Haal de kip uit de bouillon en trek deze met een vork uit elkaar. Als je het lekker vindt kun je de kip nog even in de pan aanbakken in wat olijfolie, maar dit hoeft niet.
6. Verdeel de bouillon over de soep kommen, giet er wat ketjap in en garneer met de gekookte eieren, geplukte kip, taugé en de gebakken mihoen.

Eet smakelijk!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.