Ingrediënten voor 4 personen
450 gram aardappelschijfjes
2 stuks kabeljauw (of andere witvis)
2 bosui (alleen het groene deel)
1 aubergine
1 courgette
1 vleestomaat
Mozzarella (tot 60 gram p.p. of gebruik lactose vrij mozzarella)
50 gram lactose vrij roomkaas
1 blik tomatenblokjes
2 tl gedroogde oregano
Mespunt kaneel
Zwarte peper (naar smaak)
3 el olijfolie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de aubergine en courgette in plakjes, sprenkel er één eetlepel olijfolie overheen en grill ze aan beide zijden ongeveer 3 tot 4 minuten.
3.  Snijd het groen van de bosui in dunne ringen. Verwarm één eetlepel olijfolie in een pan en bak de bosui 5 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes, gedroogde oregano en kaneel toe. Laat op laag vuur 5 minuten koken.
4. Smeer de bodem van de ovenschaal in met de overige olijfolie en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Giet de tomatensaus over de aardappelschijfjes en verdeel vervolgens de courgette erover. Roer de roomkaas los en smeer deze uit over de courgette. Leg de kabeljauwfilets op de courgette en verdeel de aubergine en tomaat over de kabeljauw.
5. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg deze als laatste op de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven voor 30 tot 35 minuten. De laatste 5 minuten kun je de ovenschaal nog even onder de grill zetten voor een krokant laagje.

In plaats van roomkaas kun je ook deze bechamelsaus maken. 

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.