Skip to content

Orange fit en het FODMAP dieet

Samenwerking – Tijdens het FODMAP dieet vond ik het zelf erg lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Ook nu ik al een aantal jaren klaar ben het het FODMAP dieet lukt het me nog niet altijd. Peulvruchten kunnen maar beperkt, en deze kan ik zelf helaas niet goed verdragen.
Noten-, pitten-, en zaden bevatten ook redelijk wat eiwitten alleen moet je hier vaak veel van eten om tot het gewenste aantal eiwitten te komen. Granen zoals bijvoorbeeld rijst, quinoa, en havermout zijn ook goede eiwitbronnen echter geldt hiervoor hetzelfde als voor noten-, pitten-, en zaden.

Je kunt ook eiwitpoeders gebruiken om wat extra eiwit binnen te krijgen. Je kunt eiwitpoeder op verschillende manieren toevoegen bijvoorbeeld:
– door je havermout (over night oats)
– chiapudding
– smoothies
– baksels
– sauzen (om eventueel in te dikken)

De Fit green eiwitpoeders van Orange fit zijn low FODMAP (behalve de mango/perzik variant). Ik gebruik deze eiwitpoeders al een tijdje en ben er erg tevreden over. Naast dat ze lekker smaken zijn ze ook nog eens plantaardig, win-win dus. Ook heb ik gemerkt dat mijn darmen veel rustiger zijn als ik voldoende eiwitten binnen krijg. De eiwitpoeders van Orange fit helpen mij hier erg goed bij.

Naast eiwitpoeders heeft Orangefit ook nog wat glutenvrije tussendoortjes die veel eiwitten bevatten en low FODMAP zijn. LET OP: de vanile choco chip én de pineapple orange zijn helaas niet low FODMAP vanwege de cashewnoten.

Zoek je een lekker recept waarbij je het eiwitpoeder kunt gebruiken? Maak dan eens deze low FODMAP en Vegan chocolade smoothie. 

Gerelateerde product reviews

6 Reacties

 1. Hallo Daniëlle,

  Ik heb een vraag. Het eiwit komt van gele spliterwten begrijp ik? Hoe kan het dan toch low Fodmap zijn?

  Vriendelijke groet, Germaine

  • Dat klopt, bij FODMAP gaat het om de koolhydraten en niet om de eiwitten. Dit eiwitpoeder kun je veilig gebruiken:)

 2. En hoe zit het dan met de fructanen??
  Ik heb een fructosemalabsorbtie en reageer ook hevig op fructanen.
  Gr Iris

  • Wat vervelend zeg! Ik zou dan met de eiwitpoeders goed opletten. Reageer je op alle voedingsmiddelen met fructose of bepaalde voedingsmiddelen?

 3. Ik heb orangefit eiwitpoeder geprobeerd. Ik was er ziek van. Ik denk door de erwten. Dit is niet low fodmap

  • Dat is vervelend. Het is zeker wel low FODMAP;)! Maar ook als dingen ‘wel’ low FODMAP zijn kan het nog steeds voorkomen dat je er ziek van wordt;)


Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.