Ingrediënten voor 4 personen
400 gram rundvlees
100 gram lactose vrij boter (AH roomboter, Wajang)
70 gram spelt of glutenvrij bloem
1 L rundvleesbouillon
Verse peterselie
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1 tl zwarte peper korrels

  • Zelf kan ik helaas geen champignons (ook niet uit pot) verdragen. Champignons uit pot zijn tot 110 gram p.p Fodmap proof. Laat de champignons goed uitlekken en spoel ze goed af voor gebruik!

Bereidingswijze rundvlees
1. Snijd het vlees in blokjes.
2. Verwarm een pan met dikke bodem en laat hierin 50 gram boter smelten. Bak het vlees samen 1 el bloem aan. Voeg 400 ml rundvleesbouillon, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat minimaal 2,5-3 uur uur stoven. Als het vlees gaar is rek het vlees dan met 2 vorken uit elkaar.

Bereidingswijze ragout
1. Smelt de rest van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg overige bloem in een keer toe. Zet op een laag vuur en roer met een spatel tot je een papje hebt. Blijf goed roeren en laat de bloem enkele minuten garen.
2. Voeg beetje voor beetje de overige (600 ml)  bouillon toe, blijf goed roeren zodat er geen klontjes komen. Giet er pas weer nieuwe bouillon bij als deze goed is opgenomen.
3. Snijd de verse peterselie fijn en voeg samen met het rundvlees toe aan de ragout. Breng op smaak met peper.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.