Sushi, ik kan het elke week wel eten. Maar om nou zelf die sushi op te rollen en te maken, daar heb ik dan weer geen geduld voor. Dus maakte ik deze variant op sushi, namelijk sushisalade. Hij is heel makkelijk om te maken en staat zo op tafel. Heerlijk voor die warme zomerdagen, want ik heb dan nooit zoveel zin om lang in de keuken te moeten staan. Jij wel? 

Ingrediënten voor 2 personen
250 gram sushi rijst
200 gram gerookte zalm
1 avocado (tot 45 gram p.p.)
1 bosui (alleen het groene deel)
1/4 komkommer
2 velletjes Nori (eetbaar zeewier)
1 el sesamzaadjes
1 el rijstwijn azijn
1 el mayonaise (Zaanse)
1 el sojasaus
1 tl gehakte gember (GoTan)

Bereidingswijze
1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg, als de rijst is afgekoeld één eetlepel rijstwijn azijn toe en roer goed door. Schep de koude sushirijst op een plat bord.
2. Snijd het groen van de bosui in ringen. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Bewaar de zaadlijsten van de komkommer. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
3. Meng één eetlepel mayonaise met de zaadlijsten van de komkommer, de sojasaus en gehakte gember. Sprenkel over de rijst.
4. Snijd de zalm in stukjes. Leg twee velletjes Nori op een snijplank en snijd in dunne reepjes.
5. Verdeel de groenten en de zalm over de rijst. Strooi als laatste de Nori reepjes en sesamzaadjes over de salade.

Eet smakelijk!

  • Deze sushi salade kan je natuurlijk ook met garnalen of krab maken, wat je maar lekker vindt.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.