Vandaag is dag 2 van de Nationale week zonder vlees. Vanavond eet ik deze Vega kip stoof met broccoli. Deze stukjes als van kip heb ik gekocht bij de Albert Heijn. Ik heb bij de Albert Heijn geïnformeerd naar de specerijen, deze stukjes als van kip bevatten geen knoflook(poeder) en/of ui(poeder). Ze zijn dus low fodmap! Hieronder zie je de lijst van de overige ingrediënten.  


Ingrediënten: water, 27% soja-eiwitconcentraat, zonnebloemolie, zout, specerijen, aroma, azijn, voedingszuur (melkzuur [E270]).

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen
Vega stukjes als van kip AH
Handje rucola
450 gram tomatenblokjes
300 gram zilvervliesrijst
150 ml kraanwater
2 bosui (alleen het groene deel)
1 broccoli
1 rode paprika
1 courgette
1 tl paprika poeder
1 tl komijnpoeder
1 tl sambal oelek
2 el olijfolie

Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd het groen van de bosui in ringen.
3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de bosui, sambal, het paprikapoeder, komijnpoeder en de kip stukjes 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd samen met de courgette in blokjes.
4. Voeg de paprika, courgette, tomatenblokjes en het water toe aan de kip stukjes en breng aan de kook. Laat het op zacht vuur 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
5. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in 5 minuten gaar. Voeg daarna toe aan de kip stoof.
6. Breng de kip stoof op smaak met zwarte peper, serveer met de rijst en voeg nog wat rucola toe.
Eet smakelijk!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.