Volgende week is de tweede editie van de Nationale week zonder vlees. Net als vorig jaar doe ik natuurlijk weer mee! Zoals jullie weten, eet ik maar 2 tot 3 keer per week vlees. Dus 1 week zonder vlees komt natuurlijk helemaal goed. In dit recept heb ik de Vega basis rul stukjes van de Albert Heijn gebruikt. Ik heb de Albert Heijn gevraagd naar de specerijen in het recept. Helaas bevatten deze rul stukjes knoflook en ui poeder. Het is een kleine hoeveelheid en zelf kan ik dit wel hebben. Mocht je hier erg gevoelig voor zijn kun je ervoor kiezen om het gehakt weg te laten, en te vervangen voor een extra groente. Mocht ik Vega gehakt tegenkomen zonder fodmaps dan laat ik dit natuurlijk weten.

Ingrediënten voor 2 personen
140 gram zoete aardappel (tot 70 gram p.p.)
200 gram Vega gehakt
100 gram geraspte oude kaas
1 rode paprika
2 bosui
4 el tomatenpuree
2 el olijfolie
1/2 tl sambal oelek
1 tl paprika poeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van 1/2 cm. Kook de zoete aardappelen 5 minuten. Laat ze na het afgieten afkoelen.
2. Snijd het groen van de bosui in ringen en de paprika in blokjes.
3. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de bosui, sambal en het paprikapoeder toe en bak voor een minuut mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak voor 3 minuten op laag vuur. Voeg het Vega gehakt toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
4. Verdeel het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de zoete aardappel plakjes over het gehaktmengsel. Strooi de geraspte kaas erover en zet in de oven voor 10- 15 minuten.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.