Ingrediënten voor 4 personen
400 ml kokosmelk
250 gram zilvervliesrijst
300 gram broccolirijst (tot 75 gram p.p.)
250 gram sperziebonen (tot 75 gram p.p.)
150 gram krieltjes in de schil
200 gram Vega gehakt
2 el olijfolie
1 limoen (sap + rasp)
1 cm verse gember
1 tl komijnpoeder
1/2 groene peper
Verse koriander

Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
2. Was de krieltjes en halveer. Halveer de groene peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
3. Schil de gember en rasp fijn. Was de limoen en rasp de groene schil. Meng de gember met het limoenrasp en voeg 1 eetlepel olijfolie, het komijnpoeder en de fijn gesneden groene peper tot je een pasta krijgt.
4. Verhit de olijfolie in een wok en bak de curry pasta 2 minuten. Voeg daarna het Vega gehakt toe en de krieltjes. Laat dit 3 tot 4 minuten bakken. Doe dan de kokosmelk erbij en laat met de deksel op de pan 10 minuten op zacht vuur koken. Voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen toe.
5. Pers het sap van de limoen uit en voeg toe aan de curry. Snijd de verse koriander fijn, strooi over de curry en en breng het geheel op smaak met wat peper. Serveer met de rijst.

  • LET OP: ik gebruikte het Vega gehakt van de AH. Deze variant bevat knoflook en ui poeder. Ik kan tegen deze kleine hoeveelheid. Mocht je hier niet tegen kunnen, kies dan voor een andere variant of gebruik gewoon gehakt of eet het zonder.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.