Vandaag is de vierde dag van de Nationale week zonder vlees. Vandaag eten wij deze Vegan gnocchi. Een dag per week veganistisch eten is ook niet nieuw voor ons, wij doen dit namelijk al een poosje. Zuivel is namelijk net zo belastend voor het milieu als vlees. Daarom is het goed om ook daarbij stil te staan. Deze gnocchi staat binnen no time op tafel. Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor 2 personen
1 pak Gnocchi (a 250 gram)
6 grote tomaten
2 bosui (alleen het groene deel)
2 el (knoflook)olijfolie
1 bouillon blokje (Maggi)
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl chilipoeder
Verse basilicum
Handje Vegan kaas: ik gebruikte VioLife mozzarella style

Bereidingswijze
1. Snijd het groen van de bosui in ringen. Verwarm de (knoflook)olijfolie in een pan en bak hierin de bosui. Voeg daarna de chilipoeder en oregano toe. Bak mee voor 1 minuut.
2. Snijd in de achterkant van de tomaten een kruisje en leg ze een halve minuut in een bak met heet water. Haal de tomaten uit de bak met water en ontvel ze. Dit gaat makkelijk, omdat je er net een kruisje in hebt gemaakt. Voeg na het ontvellen de tomaten toe aan de pan samen met het bouillonblokje en druk de tomaten fijn. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat het wat indikt.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi. Volg hierbij de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4. Voeg de gnocchi toe aan de saus en meng door elkaar. Serveer op een bord en bestrooi met de Vegan kaas en de verse basilicum.
Het is lekker om er nog wat rucola bij te serveren. Eet smakelijk!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.