Vandaag staat het eerste kerst recept online op de site. Ik vind het belangrijk dat er voor ieder wat lekkers op tafel kan staan tijdens de kerst. Vandaar dat ik niet alleen low fodmap recepten deel, maar ook Vegan recepten. Op de site vind je al een recept voor zalm tartaar en vandaag komt daar deze Vegan steak tartaar van tomaat bij. Hij is echt super makkelijk om te maken, en ook lekker als lunch;) 

Ingrediënten voor 2 ‘steak’ tartaar
2 vleestomaten
2 augurkjes
1 bosui (alleen het groene deel)
1 el kappertjes (1 el/8 gram p.p.)
1 el Vegan mayo lijn van Remia
1 el ketchup (bijvoorbeeld Calvé Ketchup)
1 tl mosterd
1 tl tabasco
Verse bieslook
Verse peterselie

Bereidingswijze
1. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd met een mes een kruisje aan de bolle kant van de tomaat. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze meteen schrikken in koud water. Dit doe je om het kookproces te stoppen. Bij het ingesneden kruisje komt het velletje van de tomaat nu los. Met een keukenmesje haal je de velletjes van de tomaat. Doe dit bij alle tomaten. Snijd het vruchtvlees uit de tomaten en snijd ze daarna in blokjes.
2. Doe de tomatenblokjes in een kom.
3. Snijd de augurkjes en bosui fijn. Snijd de verse kruiden. Voeg toe aan de tomatenblokjes en meng door elkaar.
4. Meng in een kommetje de mayo lijn, ketchup, mosterd en tabasco door elkaar. Voeg toe aan de tomatenblokjes en meng door elkaar.
5. Gebruik een kookring voor een mooie ronde tartaar. Strooi er nog wat verse kruiden overheen.

Eet smakelijk!

  • Ik heb navraag bij Remia gedaan en in de Vegan Mayolijn zit GEEN knoflook/en of ui (poeder) verwerkt. Hij is dus low fodmap!

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.