Over een paar weken is het alweer kerst. De leukste tijd van het jaar, vind ik zelf. De kerstboom en lichtjes in huis, gezellig samen zijn met familie en natuurlijk lekker en gezond eten. Want ja, daar draait het natuurlijk nog het meeste om. Maar kan dat met een allergie of intolerantie? Natuurlijk! Vandaag deel ik dit lekkere voorgerecht: zalm tartaar. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gram zalmfilet
50 gram lactose vrij crème fraîche
2 bosui (alleen het groene deel)
1 limoen
1/2 komkommer
1/2 rode peper
Klein bosje verse koriander

Bereidingswijze
1. Snijd de zalm in blokjes van 0,5 cm. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in blokjes van 0,5 cm en de rode peper fijn. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes.
2. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes koriander fijn en houd een paar blaadjes achter als garnering.
3. Meng de zalm, de komkommer, de rode peper, het limoenrasp, de koriander, bosui en de crème fraîche door elkaar.
4. Verdeel de zalm tartaar over 4 borden. Gebruik een garneer ring om het bord mooi op te maken. Garneer met de blaadjes koriander en bestrooi met wat zwarte peper.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.