Ingrediënten voor 6 pita broodjes
400 gram glutenvrij bloem
300 ml warm water
1 el zonnebloemolie
7 gram gedroogde gist (1 zakje)
1/2 tl zout

Bereidingswijze
1. Doe het warme water in een maatbeker en voeg de gist toe. Meng door elkaar en laat 5 minuten staan.
2. Doe de bloem, olijfolie en het gist in een grote kom. Mix door elkaar met de deeghaken van een mixer tot het een egaal deeg is. Voeg nu het zout toe en kneed nog even door.
3. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en draai er bolletjes van met de hand. Het is het makkelijkst als je je handen even bebloemd, het deeg kan namelijk plakken. Maak mooie ronde bolletjes van het deeg.
4. Strooi wat bloem over je werkblad en rol de deeg balletjes uit tot een rond broodje.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de ronde broodjes erop. Laat voldoende ruimte er tussen want het deeg moet nog rijzen. Dek de broodjes af met een theedoek en laat 45 minuten rijzen.
6. Verwarm de oven voor op 230 graden en doe de pita broodjes voor 10 tot 15 minuten in de oven. Haal de broodjes uit de oven. Mochten de broodjes wat bol staan kun je ze voorzichtig plat drukken. Let op de hete lucht die eruit komt! Laat een klein beetje afkoelen en vul met deze heerlijke kip shoarma.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.