Nog eventjes en dan is de Sint weer in het land. Op de site staan al verschillende Sinterklaas recepten waaronder: kruidnoten, gevuld speculaas, gevulde speculaas koeken en speculaasjes. Vandaag komen daar deze Sinterklaas muffins bij. Ze zijn echt niet moeilijk om te maken en super lekker. Het recept vind je hieronder. 

Ingrediënten voor 12 muffins
200 gram glutenvrij bloem
150 gram zachte lactose vrije boter
80 gram licht bruine basterdsuiker
50 gram glutenvrije kruidnoten of maak ze zelf met dit recept.
50 gram amandelspijs + 1/2 ei om spijs los te roeren
4 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/2 tl koek & speculaas kruiden
1/2 tl gemberpoeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Klop de suiker en de zachte boter met een mixer tot een glad geheel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.
3. Voeg beetje voor beetje de bloem toe en blijf goed mixen. Als je alle bloem hebt toegevoegd voeg dan het bakpoeder, kaneel, koek & speculaaskruiden en het gemberpoeder toe en mix nog 2 minuten op de hoogste stand tot je een egaal beslag hebt. Voeg de kruidnoten toe en meng door elkaar.
4. Vet de muffin vormpjes in met boter en giet tot de helft van de vormpjes het beslag erin. Schep met een lepel het amandelspijs in de vormpjes en dek af met het overige beslag. Druk er eventueel nog wat kruidnoten in.
5. Zet de vormpjes in de oven voor 20 tot 25 minuten.

Geniet ervan!

  • Amandelen zijn per portie tot 12 gram p.p. Low FODMAP. In dit recept gaat 50 gram amandelspijs verdeeld over 12 muffins. Hiermee blijf je onder de low FODMAP portie.

  • Ga je met dit recept aan de slag? Dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met me deelt op social media. Je kan de hashtag #buikfijn gebruiken of me taggen @buikfijn.